Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A rizst alaposan lemosom, majd kétszeres mennyiségű vízben, cukorral és sóval, lefedve, kis lángon puhára főzöm. Ezután hozzákeverem a rizsecetet és óvatosan forgatva lehűtöm, majd lefedem az elkészült, már ragacsos rizst. A többi hozzávalót is előkészítem: A paprikát és az avokádót vékony csíkokra vágom, a surimit is elfelezem hosszában, a lila hagymát vékonyra szeletelem. A nori lapot, a fényesebb felével lefelé, bambusz tekerőre rakom, amit én előtte egy nylon zacskóba szoktam bebugyolálni. Erre először egy nagyobb maréknyi rizst nyomkodok szét, a nori lap 2/3 részéig. A végére mindig teszek pár szem rizst, hogy jobban összetapadjon. Ezután belerakom a hagymát, a paprikát, a rákcsíkot és az avokádót. Feltekerem (de nem kell agyon nyomni), majd az elkészült tekercset tálcára teszem. Amikor elkészültem mindegyikkel, akkor egy nagyon éles késsel, először félbevágom, majd egymás fölé helyezem és ezután még 3 egyenlő részre osztom a sushi tekercseket (persze ha vendégek jönnek, akkor a két végét is levágom, hogy szebb legyen).