Hozzávalók

1 kk tengeri só
6 dl víz
1 kanál kristálycukor
1 darab kígyóuborka (töltelék)
30 dkg rizs
1 kk friss gyömbér
1 csomag nori lap
1 kk wasabi paszta
3 cl rizsecet
1 csomag surimi

Leírás

A rizst alaposan lemosom, majd kétszeres mennyiségű vízben, cukorral és sóval, lefedve, kis lángon puhára főzöm. Ezután hozzákeverem a rizsecetet és óvatosan forgatva lehűtöm, majd lefedem az elkészült, már ragacsos rizst. A többi hozzávalót is előkészítem: A paprikát és az avokádót vékony csíkokra vágom, a surimit is elfelezem hosszában, a lila hagymát vékonyra szeletelem. A nori lapot, a fényesebb felével lefelé, bambusz tekerőre rakom, amit én előtte egy nylon zacskóba szoktam bebugyolálni. Erre először egy nagyobb maréknyi rizst nyomkodok szét, a nori lap 2/3 részéig. A végére mindig teszek pár szem rizst, hogy jobban összetapadjon. Ezután belerakom a hagymát, a paprikát, a rákcsíkot és az avokádót. Feltekerem (de nem kell agyon nyomni), majd az elkészült tekercset tálcára teszem. Amikor elkészültem mindegyikkel, akkor egy nagyon éles késsel, először félbevágom, majd egymás fölé helyezem és ezután még 3 egyenlő részre osztom a sushi tekercseket (persze ha vendégek jönnek, akkor a két végét is levágom, hogy szebb legyen).

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4