Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 darab tojás
10 dkg finomliszt
10 dkg porcukor
5 dkg kristálycukor
1 darab lime (reszelt héja)
1 darab citrom
1 rúd vaníliarúd (kikapart magja)
10 dkg zsemlemorzsa
50 dkg tehéntúró
25 dkg málna (fagyasztott is lehet)

Leírás

A túrót alaposan összedolgozzuk a cukorral, a reszelt lime- és citromhéjjal, a tojások sárgájával, valamint a liszttel. Legvégül hozzáadjuk a tojások keményre vert habját és annyi morzsát, hogy a massza galuskasűrűségű legyen. Tíz percet pihentetjük a tésztát, majd nem túl forró olajban kisütjük. Kanál segítségével nagyobb galuska-, vagy pogácsaformákat nyesünk le a tésztából és az olajba tesszük. Ha már barnul, megfordítjuk és a másik oldalát is barnára sütjük. A málnát a cukorral felfőzzük és sűrű lyukú szitán átpasszírozzuk, a fánk mellé kínáljuk. A cukorral meghintett túrófánkot és a mártást is melegen, vagy langyosan kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4