Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Készítsük el a lazacot. Terítsünk alufóliát egy tepsire, majd ecsettel vékonyan kenjük meg az olvasztott vaj felével. Helyezzünk egymásra két rozmaringágat a tepsi közepén. Szeleteljük fel a citromot, és tegyük a rozmaring mellé. Fűszerezzük a lazacot sóval és borssal, majd helyezzük a rozmaringra és a citromra. Öntsük a maradék vajat a lazacra, és masszírozzuk bele alaposan. Tisztítsuk meg és vágjuk vékonyra a fokhagymát, majd szórjuk a halra. Locsoljuk meg a citromlével, tegyük rá a maradék rozmaringot, végül csomagoljuk be a fóliába. Süssük 185 °C-ra előmelegített sütőben kb. 20 percig. Ezután távolítsuk el a fóliát, és tegyük vissza a sütőbe, majd így pihentessük további 5 percig. Vegyük ki a halat a sütőből és helyezzük egy tálalótányérra.
Közben készítsük el a babpürét. Hevítsük fel a repceolajat egy serpenyőben, majd adjunk hozzá egy apróra vágott fokhagymagerezdet és az egyik rozmaringág felaprított leveleit. Pirítsuk egy percig, majd öntsük hozzá a lecsöpögtetett babot és a vizet. Legalább 2-3 percig hagyjuk forrni, majd tegyük át turmixgépbe. Adjuk hozzá a borecetet, és turmixoljuk pépesre. Töltsük át egy tálba, és tegyük félre.
Készítsük el a pestót. Tegyük a megtisztított kelt egy konyhai robotgépbe, adjuk hozzá a mandulát, a fenyőmagot, a pecorinot, két gerezd fokhagymát, valamint a citromlevet, az olívaolajat, a vizet, a sót és a fekete borsot, majd turmixoljuk simára.
Tálaljuk a lazacot a pesztóval és a meleg babpürével.