Hozzávalók

1 kg finomliszt
6 dl víz
1 csipet kristálycukor (az élesztőhöz)
2 kanál étolaj
dkg élesztő

Leírás

A lisztet, az olajat, a cukrot és a sót egy tálba teszem. Az élesztőt csak belemorzsolom, majd forró vizet engedek egy edénybe. Általában ez a mennyiség felveszi a 7 dl-t, de a liszttől is függ, hogy mennyire szívja fel azonnal. A vizet lassan adagolva, összegyúrom a tésztát. Miután mindent összekevertem, kb. 10 percig dagasztom, aztán lefedem az edényt és meleg helyen kelesztem. Kb. fél óra alatt, szépen megkel. Kelesztés után, újra meggyúrom kicsit, kikenem a kenyérsütő formát margarinnal, belisztezem és a sütőbe helyezem. Nem melegítem elő a sütőt, gázsütőt használok hozzá és amíg bemelegszik a sütő teljesen, addig is kel tovább a tésztám. Begyújtástól kezdve, kb. 25-30 perc alatt sül meg a kenyér. Tetejét esetleg érdemes vízzel kenegetni sütés közben, bár én nem szoktam. Aranybarna szín eléréséig érdemes sütni. Kihűlés után, szabadon fogyasztható. Tipp: Nagyon finom reggelit, vagy uzsonnát lehet belőle csinálni, ha megtöltjük felvágottal, hagymával vagy hús krémmel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4