Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A szépen megtisztított, sütésre előkészített kacsacomboknak a bőrét, egy éles késsel bekockázzuk és jól besózzuk. A sütőt felforrósítjuk 220 °C-ra. Egy tepsibe fektetjük a combokat a bőrükkel lefelé és betesszük a forró sütőbe. Addig hagyjuk így őket, míg világos, aranybarna lesz a bőrük. Ezalatt, tökéletesen kisül az összes zsírja! Kb. 45-60 perc. Ha nagyon sok zsírja lett, nyugodtan kiszedhetünk belőle, elég a további sütéshez kb. 0,5 cm magasan a zsír a tepsiben, mert úgyis fog még kisülni belőle. Vegyük vissza a sütő hőfokát, 190-200°C-ra! Ekkor megfordítjuk a combokat és így is sütjük egy ideig, míg a húsos oldal is megaranybarnásodik. Kb. 25-30 perc. Ha fiatal kacsát sikerült vásárolnunk, akkor ennyi idő alatt tökéletesen puha, omlós lett a hús, (egy villával, hústűvel ellenőrizzük), a bőréből pedig kisült az összes zsírja. Ha nem, akkor egy alufóliával nagyon szorosan lefedjük és kb. 25-30 percig tovább sütjük, majd levesszük a fóliát és süssük még pár percet , hogy finom ropogós legyen a bőre.