Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál víz
1 ízlés szerint étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
4 darab kacsacomb

Leírás

A szépen megtisztított, sütésre előkészített kacsacomboknak a bőrét, egy éles késsel bekockázzuk és jól besózzuk. A sütőt felforrósítjuk 220 °C-ra. Egy tepsibe fektetjük a combokat a bőrükkel lefelé és betesszük a forró sütőbe. Addig hagyjuk így őket, míg világos, aranybarna lesz a bőrük. Ezalatt, tökéletesen kisül az összes zsírja! Kb. 45-60 perc. Ha nagyon sok zsírja lett, nyugodtan kiszedhetünk belőle, elég a további sütéshez kb. 0,5 cm magasan a zsír a tepsiben, mert úgyis fog még kisülni belőle. Vegyük vissza a sütő hőfokát, 190-200°C-ra! Ekkor megfordítjuk a combokat és így is sütjük egy ideig, míg a húsos oldal is megaranybarnásodik. Kb. 25-30 perc. Ha fiatal kacsát sikerült vásárolnunk, akkor ennyi idő alatt tökéletesen puha, omlós lett a hús, (egy villával, hústűvel ellenőrizzük), a bőréből pedig kisült az összes zsírja. Ha nem, akkor egy alufóliával nagyon szorosan lefedjük és kb. 25-30 percig tovább sütjük, majd levesszük a fóliát és süssük még pár percet , hogy finom ropogós legyen a bőre.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.03.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4