Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 dl víz
1 fej vöröshagyma
1 kevés étolaj
1 csipet egész fekete bors
2 kanál ecet
1 dl száraz fehérbor
1 kg káposzta
70 dkg májas hurka

Leírás

A megmosott hurkát, vagy kolbászt szurkáljuk meg villával, majd étolajjal, vagy fagyott zsiradékkal kenjük át. Tegyük tepsibe és lassan melegítsük. Sütés közben, locsoljuk saját zsírjával, majd pirítsuk ropogósra. Közben reszeljük le a káposztát. Olajon pirítsuk aranyszínűre, az apróra vágott vöröshagymát. Adjuk hozzá a reszelt káposztát. Öntsük hozzá a bort, a szezámmagot, sózzuk, szórjunk hozzá egész borsot. Ízesítsük ecettel, kevés cukorral, majd pároljuk puhára. Frissen tálaljuk. (Jó tanácsok: A sütnivaló kolbász, hurka nem reped fel és nem is esik össze, ha sütés előtt forró vízzel leöntjük, majd alaposan megszárítjuk papírszalvétán.) Roston, grillezve, zsiradék nélkül is süthetjük a hurkát, kolbászt (tíz percig mindkét oldalát.) A készen vásárolt hurka kiváló töltelék lehet. Pároljunk sós vízben kelkáposztaleveleket, a hurkát is pároljuk, majd fejtsük ki a bőréből. Fűszerezzük reszelt vöröshagymával, őrölt pirospaprikával, ízlés szerint. Kenjük a tölteléket a tűzálló tálba, terített kellevelekre. A tetejét is fedjük be vele, majd tejföllel leöntve süssük, fél óráig. Forrón kínáljuk, friss tejföllel. Köretként tálalhatunk sült, vagy főtt burgonyát, de rizst is párolhatunk gombával gazdagítva. Tiszta marad a grillsütő, ha az alátétet alufóliával béleljük ki, majd sütés után eltávolítjuk a zsíros fóliát. 70 dkg hurka, vagy kolbász, 1 kg édes káposzta, ecet vagy citromlé, só, szemes bors, 1 fej vöröshagyma, étolaj, fehérbor, 1 dl víz, a sütéshez zsiradék.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4