Receptek Főételek Hal Sült hal spárgával

Hozzávalók

1 dl tej
1 darab citrom
1 csipet fűszersó
50 dkg spárga
1 fej fejes saláta
1 kg Pangasius filé

Leírás

Lehet hogy furcsa a párosítás, de nagyon finom és kalóriaszegény étel. Mirelit hal (pangasius) az alapja, nem szálkás és mindig van a fagyasztónkban. A spenót lehet friss vagy ugyancsak mirelit, épp amit találunk. A halat előző este egy pici tejbe áztatjuk, esetleg ebben olvasztjuk ki. (nem szükségszerű hogy ennyit legyen benne, de így szoktam) Készítés előtt a halat áttörlöm papírszalvétával és grill halfűszerbe forgatom. Ezután mehet a sütőtálba, alá kevés zsiradék esetleg víz kerül hogy ne süljön oda. A sütési idő kb.20-25 perc 200 fokon. Közben a spárgát leforrázzuk és citromléval meglocsoljuk. Ekkor lekapcsoljuk és még további 5 percet bent hagyjuk már fedetlenül hogy színt kapjon. Tálaláskor egy szelet citrom vagy egy zsályalevél szépen mutat a tányér szélén.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4