Receptek Főételek Húsos ételek Sült csirkecomb tört burgonya

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 kanál extra szűz olívaolaj
1 fej vöröshagyma
1 kg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
1 üveg csemegeuborka
4 darab csirkecomb
1 tk olaszos fűszerkeverék

Leírás

A csirkecombokat bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és a sóval, tepsibe tesszük, majd aláöntjük a bort és az olajat. Fóliával szorosan lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben fél órát sütjük. A fóliát levéve, a szaftjával locsolgatva 20 perc alatt ropogósra sütjük. A burgonyát megpucolom, kockákra vágom és sós vízben puhára főzöm. A vöröshagymát apróra vágom és kevés olajon megpirítom. A puhára főtt burgonyát krumplinyomóval durvára töröm. Hozzáadom a pirított hagymát, meghintem őrölt fekete borssal, majd alaposan összekeverem. Tálaláskor csemege uborkával tálalom a csirkecombot és tört burgonyával.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4