Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Zuzana Pavelková Šafářová, táplálkozási tanácsadó: „A zöldségek közül a legédesebb a sárgarépa, ezért biztos, hogy a gyerekek megeszik. Bátran elkészítheti vajon is. A sárgarépa A-provitamint tartalmaz, melyből a szervezet a zsírban oldódó A-vitamint állítja elő. Az A-vitamin erősíti a látást, az ellenállóképességet, a csontok növekedését, gyorsítja a gyógyulási folyamatokat és jót tesz a bőrnek. Gyerekeknél ajánlom a só mellőzését, a zöldség már tartalmazza a káliumhoz megfelelő arányú nátriumot. A szerecsendióval is legyen óvatos, az emésztés elősegítésére ebből elég egy csipetnyi és a felfúvódást is megakadályozza.“
Tegyük egy serpenyőbe a csirkecombot, ízesítsük sóval, öntsünk rá egy kis olajat. Tegyünk rá vajat, köményt, majd süssük 180 fokon 45 percig.
Tisztítsuk meg a répát, majd azt is süssük meg olajban.
Adjunk hozzá sót, szerecsendiót, kakukkfüvet és vizet.
Pároljuk 15 percig.
Amikor megpuhult a répa, öntsük le róla a vizet.
Adjunk hozzá narancslevet, vajat és süssük tovább a répát.
Szórjuk meg szezámmaggal.
Tálaljuk együtt a sült csirkecombot és a répát.