Receptek Főételek Húsos ételek Süllő kuszkusszal és céklával

Hozzávalók

½ darab citrom
3 kanál olívaolaj
1 csipet
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
220 ml alaplé
3 darab cékla
1 marék friss petrezselyem
1 kávéskanál dijoni mustár
25 ml almaecet
1 kanál dió
1 marék friss kapor

Elkészítés

1

A süllőfiléről húzzuk le a bőrt, vágjuk ketté, csepegtessük meg a citrom levével, sózzuk és borsozzuk meg. 1 evőkanálnyi olívaolajat hevítsünk fel egy serpenyőben, majd helyezzük bele a süllőt és 3-4 perc alatt süssük át mindkét oldaláról.

2

Pirítsuk meg a felhevített serpenyőben 1 evőkanálnyi olívaolajon az apróra vágott fokhagymát és a hagymát. Adjuk hozzá a kuszkuszt és pirítsuk együtt kb. 2 percig. Adjuk hozzá a zöldségleves felét, vagy annyit, hogy a kuszkuszt ellepje. Főzzük körülbelül 8 percig, amíg a kuszkusz fel nem szívja az összes folyadékot. Óvatosan keverjük össze, és fokozatosan adjuk hozzá a megfőtt és kihűlt céklát, amelyet előtte apró kockákra vágtunk. Szórjuk meg finomra vágott petrezselyemlevéllel, adjuk hozzá a mustárt, az almaecetet, a maradék olívaolajat, és sózzuk, borsozzuk meg ízlés szerint. Keverjük össze alaposan a hozzávalókat.

3

Tálaljuk a céklás kuszkuszt a filék mellé, és minden adagot szórjunk meg aprított dióbéllel, és friss kaporral.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4