Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A marhahús használata nagymértékben erősíti a szervezetünket, támogatja a vérképződést, és növeli a védekező képességünket. Ezért is javasolja Zuzana Pavelková Šafářová munkatársunk: „A szarvasmarha steaket időnként mind a férfiak, mind a nők számára javaslom. A steak rendkívül alkalmas a zsírok csökkentésére, csak éppen kihagynám hozzá a mártást, és köretként hőkezelt zöldséget és salátát fogyasztanák. Kevesebb zsírt tartalmaz a Stri ploin steak, mint a Rib Eye. „Egyúttal felhívom a figyelmet a szalonnára. „Bár a szalonnán sütött marhahús rendkívül finom lehet, de a szalonnával mértékletesen kell bánnunk – csak az ételek ízesítésére használjuk. Soha ne süssük a szalonnát serpenyőben, mert ezáltal potenciális rákkeltő hatás tartalmazó ételt kapunk.”
Őröljük meg a borsot.
Szórjuk meg fűszerekkel a húst, majd dörzsöljük bele a húsba, de ne túl erősen, nehogy szétessen.
Hevítsünk fel egy serpenyőt és süssük meg a steaket ízlés szerint (nyers: 1-2 perc, közepesen átsütve: 4 perc, jól átsütve: 7 perc), majd tegyük félre a húst.
Vegyük lejjebb a hőmérsékletet a serpenyő alatt, olvasszunk fel 1 evőkanál vajat, adjunk hozzá juharszirupot vagy mézet és jól keverjük el. Adjuk hozzá a tejszínt, főzzük további egy precig, közben pedig kevergessük. Adjuk hozzá a maradék vajat is és főzzük addig, amíg össze nem áll.
Tálaljuk a steak-et a szósszal együtt.