Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A steak saláta egy teljes értékű étel lehet azok számára, akik csak salátát ennének. Ropogós kenyérrel el fogja telíteni a gyomrunkat.
Ha a hűvös napokon nyers zöldségből szeretne salátát készíteni, a táplálkozási szakértőnk azt javasolja, hogy mindig adjon hozzá egy kevés meleg összetevőt. „Hűvös napokon az öltözet nem elég, hanem a belső szerveknek is szükségük a meleg ételre. A nyers zöldségekkel ellentétben, amelyek hűtik a testet, a hús nagyon jó melegítő hatású. Az ilyen saláta kétségtelenül nagyon hosszú ideig megtelít. Ha azonban késő este fogyasztjuk, sőt nagyobb mennyiségben, valószínűleg gondunk lesz az emésztéssel, és az alvásunkat is ronthatja” – mondja Zuzana Pavelková Šafářová. „Különösen ebédhez vagy sportolást követően alkalmas. Az összes makro tápanyagot, azaz szénhidrátot, fehérjét és zsírt is tartalmaz. Egészséges zsírokban gazdag az avokádó. A tojás a marhahúshoz hasonlóan a legmagasabb minőségű fehérje. A salátával fogyasztott steak a B-vitaminoknak és a nagy mennyiségű vasnak köszönhetően határozottan erősebbé teszi a vért. A marhahúsnak számtalan egészségügyi előnye van, viszont a vastagbelet is terheli. Ezért a legmegfelelőbb, ha a húst zöldséggel fogyasztjuk” – fűzi hozzá a szakértő.
Vágjuk fel a paradicsomot és az uborkát, mossuk és szárítsuk meg a salátát, szeleteljük fel az avokádót, majd vágjuk félbe a tojásokat.
Készítsük el a dresszinget: Zúzzuk össze a fokhagymát és keverjük össze mindegyik hozzávalót a dresszinghez.
Süssük a steak mindkét oldalát 3-4 percig közepes lángon egy serpenyőben.
A salátát, paradicsomot, uborkát és az avokádót tegyük egy tálba, adjunk hozzá olívaolajat, sót és borsot, majd óvatosan keverjük össze. A zöldségek tetejére tegyük a tojást is.
Vágjuk csíkokra a steaket, majd adjuk hozzá az elkészített salátához, ezután pedig öntsük rá a dresszinget.
Tálaljuk fűszeres kenyérrel: Vágjuk apróra a fűszernövények szárát és keverjük össze vajjal vagy olívaolajjal. Vágjuk a kenyeret szeletekre és csöpögtessünk rá a fűszeres olajból vagy kenjük meg a fűszeres vajjal.
Tipp: Ha maradt egy kis fűszeres olajunk, keverjük össze tiszta olajjal, egy kis sóval és akár bele is márthatjuk a kenyeret.