Receptek Főételek Húsos ételek Steak chimichurri mártással, sült édesburgonyával, sült céklából, fodros kelből és mandulából készített salátával

Hozzávalók

1 kg marha hátszín (szelet)
Pác
2 kanál szójaszósz
2 darab citrom (zöld)
1 kanál barna cukor
2 kanál étolaj
1 kanál
1 tk őrölt fekete bors
Saláta sült céklából, fodros kelből és mandulából
1 kg cékla
90 g mandula (blansírozott)
1 fej lilahagyma
1 kanál olívaolaj
½ tk curry
½ tk
½ tk őrölt fekete bors
2 marék fodros kel
Sült édesburgonya
1 kg édesburgonya
½ tk
2 kanál olívaolaj
½ tk chili pehely
½ tk őrölt fekete bors
3 ág friss rozmaring
Chimichurri mártás
1 marék friss petrezselyem
1 marék friss koriander
2 gerezd fokhagyma
2 darab chili paprika
2 kanál fehérborecet
1 darab citrom
½ tk
½ tk őrölt fekete bors

Elkészítés

1

Kezdjük a hús elkészítésével. Keverjük össze a pác hozzávalóit egy tálban, minden oldaláról vonjuk be vele a húst. Fedjük le fóliával, azután tegyük a hűtőbe legalább 30 percre, legfeljebb 2 órára.

2

Közben készítsük el a salátát, az édesburgonyát és a chimichurri mártást. Kezdjük a salátával! Vágjuk a céklát vastag szeletekre, a kel leveleit aprítsuk fel, vágjuk finomra a hagymát. Helyezzük mindet sütőpapírral bélelt tepsire, csepegtessük meg az olívaolajjal, és fűszerezzük meg. 20 percre toljuk be a 180°C-ra melegített sütőbe.

3

A mandulát pirítsuk meg száraz serpenyőben, ezzel gazdagítsuk majd a salátához elkészített sült zöldségeket.

4

Az édesburgonyát hámozzuk meg, vágjuk kb. 1 cm vastag karikákra, a karikákat pedig félbe. Tegyük hőálló edénybe, locsoljuk meg az olajjal, szórjuk meg sóval, borssal és apróra vágott rozmaringgal.

5

190°C-ra melegített sütőben kb. 20 percig süssük. Öntsük az öntetet a sült édesburgonyára, és szórjuk meg chilivel.

6

Végül készítsük el a chimichurri mártást. Öblítsük le a petrezselymet és a koriandert, aprítsuk fel finomra és tegyük turmixgépbe, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, a paprikát, a borecetet és a citrom levét. Addig turmixoljuk, amíg sűrű nem lesz. Ízesítsük sóval és borssal.

7

Helyezzük a steaket egy felhevített grillserpenyőbe, és grillezzük 3-6 percig minden oldalán. Felszeletelés előtt hagyjuk állni néhány percig. A chimichurri mártással, az édesburgonyával és a sült zöldséges salátával kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4