Receptek Főételek Spenótos frittata mozzarellával (laktózmentes)

Hozzávalók

8 darab tojás (L-es)
50 ml növényi tej
100 g Tesco Free From mozzarella laktózmentes
½ tk
1 csipet őrölt fekete bors
2 kanál olívaolaj
1 fej vöröshagyma (közepes méretű)
1 gerezd fokhagyma
225 g friss bébispenót
1 tk chili pehely (a díszítéshez)

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra.

2

Hevítsük fel az olívaolajat közepes lángon egy mélyebb, sütőben is használható serpenyőben. Tegyük bele a finomra vágott hagymát, és pároljuk 5 percig, amíg megpirul. Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát is, majd pirítsuk további 1 percig. Ezután tegyük hozzá a megmosott spenótot, és addig pároljuk, amíg össze nem esik (2-3 perc).

3

Egy tálban verjük fel a tojásokat a növényi tejjel, a sóval és az őrölt borssal. Keverjük bele a reszelt mozzarellát.

4

Vegyük le a serpenyőt a főzőlapról. Adjuk a spenóthoz a tojásos keveréket, és óvatosan forgassuk össze.

5

Tegyük az előmelegített sütőbe, majd süssük 15-18 percig, amíg a frittata közepe megkeményedik. Sütés után hagyjuk egy kicsit hűlni, majd vágjuk fel és tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4