Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Saláták Spenótos borsósaláta

Hozzávalók

½ tk fokhagyma (aprított)
2 kanál extra szűz olívaolaj
1 kanál vörösborecet
10 dkg sáfrány (mangetout)
½ tk méz
20 dkg zöldborsó
1 marék friss menta (levél)
10 dkg bébispenót
10 dkg cukorborsó

Leírás

1. A borsókat 2 percig forró, sós vízben blansírozzuk vagy forró víz felett 5 percig pároljuk. Hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük. 2. Az öntetet elkeverjük. 3. Egy tálba szórjuk a spenót leveleket majd a borsókat, végül a menta leveleket. Lelocsoljuk az öntettel, elkeverjük. Tippek * Tálaljuk nyári ételek mellé – ideális köret grillezéshez. * Bár a saláta nagyon gyorsan összedobható, előre is elkészíthető, így lehet a főételre koncentrálni. * A zöldborsó lehet friss vagy fagyasztott, a cukorborsó legyen zsenge, és héjával együtt főzzük meg! * A spenótos borsósaláta egy szuper étel bomba – remek vitaminbevétel nyáron. Mivel kissé édes, gyerekeknek is ízlik. Méregtelenítésre is alkalmas.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4