Receptek Levesek Spárgakrémleves

Hozzávalók

½ tk tengeri só
1 csipet kristálycukor
1 dl tejföl
1 csipet őrölt fekete bors
1 késhegynyi őrölt fehérbors
1 kanál keményítő
dl zöldségleves (leveskockából)
2 kanál szárított kapor
kg spárga

Leírás

A spárgát megmossuk, leitatjuk. A spárgasípokról levágjuk a fás részt, alsó végén kezdve vékonyan lehámozzuk. A spárgafejeket 5 cm-es darabokban levágjuk és félretesszük. A maradék spárgát kis darabokra aprítjuk, és sóval, cukorral annyi vízben, amennyi éppen ellepi, lefedve 15 percig főzzük. A zöldséglevet felforraljuk, a spárgafejeket beletesszük, és lefedve 8 percig főzzük. A megfőtt apró spárgát mixerbe öntjük és pépesre zúzzuk, vagy szitán áttörjük. A főtt spárgafejeket szűrőbe tesszük és lecsöpögtetjük. A leszűrt zöldséglevet és a spárgapürét összekeverjük, hozzáadjuk a spárgafejeket, és hozzáöntjük a cukros-sós levet. A keményítőt 1/2 dl hideg vízzel és a tejföllel simára keverjük. Beleöntjük a levesbe, és állandó keverés közben felforraljuk. Vágott kaporral meghintve is tálalhatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4