Receptek Levesek Spárgakrémleves ropogós szalonnával
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
2 kanál finomliszt
1 csipet cukor
10 dkg vaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 l zöldség (zsírtalanított)
20 dkg szalonna (szelet húsos füstölt)
1 dl főzőtejszín
1 kg spárga
Leírás
A spárgát megtisztítjuk, azaz vékony külső héját lefejtjük, majd a fejeket levágjuk róla. Ezeket 4 darab kivételével más étel készítéséhez félretesszük. A spárga törzsét földaraboljuk, a cukorral ízesített levesben puhára főzzük, majd merülőmixerrel pépesítjük. A vajat fölolvasztjuk, és a lisztet kevergetve megfuttatjuk benne. A spárgapürét rászűrjük, a tejszínnel dúsítjuk, és 3-4 percig forraljuk. Megkóstoljuk, megborsozzuk, ha kell utánasózzuk. Ha túl sűrű, kevés levessel vagy tejjel hígíthatjuk. Időközben a szalonnát kisebb darabokra vágjuk, és ropogósra sütjük. A félretett 4 spárgafejet enyhén sós vízben roppanósra főzzük, lecsöpögtetjük, majd tálaláskor a szalonnával együtt a leves tetejére szórjuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4