Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A spárgát megtisztítjuk, azaz vékony külső héját lefejtjük, majd a fejeket levágjuk róla. Ezeket 4 darab kivételével más étel készítéséhez félretesszük. A spárga törzsét földaraboljuk, a cukorral ízesített levesben puhára főzzük, majd merülőmixerrel pépesítjük. A vajat fölolvasztjuk, és a lisztet kevergetve megfuttatjuk benne. A spárgapürét rászűrjük, a tejszínnel dúsítjuk, és 3-4 percig forraljuk. Megkóstoljuk, megborsozzuk, ha kell utánasózzuk. Ha túl sűrű, kevés levessel vagy tejjel hígíthatjuk. Időközben a szalonnát kisebb darabokra vágjuk, és ropogósra sütjük. A félretett 4 spárgafejet enyhén sós vízben roppanósra főzzük, lecsöpögtetjük, majd tálaláskor a szalonnával együtt a leves tetejére szórjuk.