Receptek Levesek Spárga leves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 l víz
1 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt fekete bors
1 dl tejszín
½ fej vöröshagyma
1 marék friss petrezselyem
1 csipet ételízesítő
30 dkg spárga
3 kanál finomliszt

Leírás

Vízben megfőzzük a spárgát, forráskor hozzádobjuk a petrust és az előtte, késlappal megzúzott, majd feldarabolt fokhagymát (ehhez szerintem, így a legjobb az íz/állag arány) és a hagymát. Miközben fő, kóstolgatás mellett, fűszerezzük borssal, vegetával, citromlével vagy ecettel. Mikor már elég ízes és főtt, állandó kevergetés mellett, hozzátesszük a lisztes főzőtejszínt. Egy botmixerrel leturmixoljuk és átszűrjük. Finomra vágott snidlinggel és levesgyönggyel tálalom.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4