Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Tanuld meg, hogyan készítheted el a zöld és fehér spárgát egyszerűen és gyorsan! Kiváló receptek spárga főzéshez, hogy a spárga mindig tökéletes legyen.
A zöld spárga alsó, fás részét törd le. A fehér spárgát hámozd meg a fej alatt kb. 2-3 cm-re, és szintén törd le az alsó, fás részt.
Forralj fel egy nagy fazék sós vizet. Először a fehér spárgát főzd 3-4 percig, majd add hozzá a zöld spárgát és főzd további 2-3 percig. A spárgákat szedd ki és azonnal tedd jeges vízbe, hogy megállítsd a főzést és megőrizd a színüket.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és a vajat. Add hozzá az aprított fokhagymát és pirítsd illatosra. Szedd ki a spárgákat a jeges vízből, csepegtesd le, majd tedd a serpenyőbe.
Pirítsd a spárgákat 2-3 percig, közben locsold meg a citrom levével és szórd meg a citrom héjával. Sózd és borsozd ízlés szerint.
A pirított spárgákat rendezd tányérra és szórd meg reszelt parmezán sajttal. Tálalhatod önmagában vagy köretként is.