Receptek Előételek Meleg előételek Spárga elkészítése – Egyszerű és finom zöld és fehér spárga recept

Hozzávalók

500 g zöld spárga
500 g fehér spárga
2 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma, aprítva
1 citrom leve és héja
Só és bors ízlés szerint
50 g parmezán sajt, reszelve
2 evőkanál vaj

Leírás

Tanuld meg, hogyan készítheted el a zöld és fehér spárgát egyszerűen és gyorsan! Kiváló receptek spárga főzéshez, hogy a spárga mindig tökéletes legyen.

Elkészítés

1

A zöld spárga alsó, fás részét törd le. A fehér spárgát hámozd meg a fej alatt kb. 2-3 cm-re, és szintén törd le az alsó, fás részt.

2

Forralj fel egy nagy fazék sós vizet. Először a fehér spárgát főzd 3-4 percig, majd add hozzá a zöld spárgát és főzd további 2-3 percig. A spárgákat szedd ki és azonnal tedd jeges vízbe, hogy megállítsd a főzést és megőrizd a színüket.

3

Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat és a vajat. Add hozzá az aprított fokhagymát és pirítsd illatosra. Szedd ki a spárgákat a jeges vízből, csepegtesd le, majd tedd a serpenyőbe.

4

Pirítsd a spárgákat 2-3 percig, közben locsold meg a citrom levével és szórd meg a citrom héjával. Sózd és borsozd ízlés szerint.

5

A pirított spárgákat rendezd tányérra és szórd meg reszelt parmezán sajttal. Tálalhatod önmagában vagy köretként is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4