Receptek Főételek Húsos ételek Spagetti fokhagymával

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
8 gerezd fokhagyma
40 dkg spagetti
10 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
4 dl tejszín
20 dkg bacon szalonna

Leírás

Tegyünk fel kb. 2 liter sós vizet, forralni. Pucoljuk meg a fokhagymákat, szeleteljük fel. Vágjuk csíkokra a bacont, és olvasszuk ki. Dobjuk rá a vajat is. A vajon fonnyasszuk meg (ne piruljon, csak puhuljon). Sózzuk a fokhagymás vajat . Főzzük ki a tésztát, szűrjük le, dobjuk rá a fokhagymás-baconös vajra, majd nagy lángon, 1 perc alatt, főzzük őket össze. Öntsük nyakon tejszínnel. Én még sajtot sem kívántam rá (vagy csak lusta voltam elmenni a spejzig, de nem hiányzott róla). Kicsi borsot őröltem a tetejére tálaláskor, és finom olívaolajjal meglocsoltam.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4