Receptek Főételek Tészta Spagetti carbonara szerecsendióval

Hozzávalók

6 darab tojás
½ kg spagetti
25 dkg sonka
3 kanál étolaj
1 dl tejszín
1 tk őrölt fekete bors
1 csomag friss petrezselyem
25 dkg parmezán
1 késhegynyi szerecsendió

Leírás

A csíkokra vágott sonkát kissé megpirítom, 1 ek. olajban, majd melegen tartom. A tojásokat felverem, összekeverem a tejszínnel, a reszelt sajt felével, a finomra vágott petrezselyemzölddel, sóval, durvára őrölt borssal. 3 liter vizet felforralok, sózom, és beleteszek 2 ek. olajat. Mikor forr, beleteszem a tésztát, és lassú tűzön, időnként kevergetve, 8-10perc alatt megfőzöm. Leszűröm, tálba teszem. Ráteszem a sonkacsíkokat, és ráöntöm a tojásos öntetet, majd összekeverem. A tészta melegétől fog a tojás megdermedni. Frissen őrölt borsot és parmezánt kínálok hozzá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4