Receptek Levesek Sóskafőzelék

Hozzávalók

4 dkg finomliszt
4 dkg kristálycukor
2 dl tejföl
6 dkg zsír
1 kg friss sóska

Leírás

A bő vízben megmosott sóska levét szitán lecsurgatjuk és 6 dkg zsíron vagy vajon lepároljuk. Meghintjük liszttel, elkeverjük, és miután 1-2 dl húslevessel vagy vízzel feleresztettük, felfőzzük. Tejföllel, sóval és cukorral ízesítve tálaljuk, szitán áttörve. Készíthetjük hagymás zsíron párolva is. Sós vízben főtt burgonyával vagy tükörtojással tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4