Receptek Főételek Húsos ételek Sörös csirkecomb

Hozzávalók

3 gerezd fokhagyma
1 kanál dijoni szemes mustár
4 darab csirkecomb
1 dl húsleves alaplé
1 kanál ételízesítő
1 mk őrölt gyömbér
2 kanál keményítő
2 dl világos sör
½ mk őrölt fekete bors

Leírás

A csirkecombokat a forgóknál kettévágjuk, megmossuk és leszárogatjuk. A zúzott fokhagymával, az ételízesítővel, a gyömbérrel, a borssal és a mustárral körös-körül, alaposan bedörzsöljük. Letakarva, hűtőszekrényben, legalább egy órán át érleljük. Ezután magas peremű tepsibe tesszük, a sörrel meglocsoljuk és előmelegített sütőben, alufóliával letakarva, 180 fokon, kb. 30 perc alatt megpároljuk. Az idő elteltével, a fóliát levesszük és további 10-15 perc alatt, ropogós pirosra sütjük. A visszamaradó szaftját kis lábosba öntjük, a húslevest hozzáöntjük, kiforraljuk, majd a kevés vízzel elkevert keményítővel sűrítjük. Tálaláskor, a csirkecombokat tányérra fektetjük és a mártással körbelocsoljuk. Köretként friss salátát, vagy akár zsemlegombócot is kínálhatunk mellé. Hasznos tipp: Aki szereti a különleges ízeket, mielőtt a sört a combokra önti, két evőkanál mézzel keverje össze.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4