Receptek Főételek Húsos ételek Sörben sült csülök

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 gerezd fokhagyma
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab füstölt csülök (nyers hátsó)
½ l világos sör

Leírás

Egy-két nappal az elkészítés előtt, bepácoljuk a csülköt: sózzuk, majd az olajban elkevert borssal, köménnyel és egészen finomra vágott fokhagymával megkenegetjük. Egy tálban, lefóliázva a hűtőbe tesszük. Sütés előtt egy órával, egy kisebb tálba/ tepsire helyezzük a csülköt és ráöntjük a sört, annyit, hogy teljesen ellepje. (Azért indokolt, a minél kisebb tál használata, hogy könnyebben ellepje a sör.) Így hagyjuk állni egy óra hosszat. 180 fokra előmelegítjük a sütőt. A csülköt áttesszük egy nagyobb sütőedénybe, rálocsoljuk a sört, lefedjük és így sütjük, két órán át. Közben meg-megnézzük. Ezután levesszük a tetejét és fedő nélkül megpirítjuk, kb. 1 óra alatt. Időnként ellenőrizzük, mennyire pirul, nehogy odaégjen.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4