Receptek Főételek Húsos ételek Sonkával töltött palacsinta

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 dl tej
25 dkg trappista sajt
25 dkg sonka
1 csipet őrölt fekete bors
2 fej vöröshagyma
2 dl főzőtejszín
12 darab palacsinta

Leírás

Sajtszósz: A hagymát kevés olajon megpirítjuk, majd felöntjük tejszínnel, vagy tejjel. Leveskockát teszünk hozzá, vagy ha az nincs, akkor kevés oreganót és borsot, sót. Amennyiben tejjel csináljuk, kevés lisztet is teszünk hozzá. Ha besűrűsödik, akkor hozzátesszük a sajtot, hogy felolvadjon. Kevergetés mellett, levesszük a tűzről. A palacsintatésztát meglocsoljuk vékonyan a sajtszósszal, majd a kockára vágott sonkát elosztjuk a palacsintákba. A palacsintákat feltekerve, tepsibe tesszük, majd a tetejére, ráöntjük a maradék sajtszószt. Előmelegített sütőbe tesszük. 30-40 percig, közepes lángon, egybesütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4