Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Öntsük salátástálba, vagy egy nagy edénybe a lisztet. Adjuk hozzá a 3 tojást, majd habverővel keverjük össze. Közben lassan adagoljuk hozzá a tejet, sózzuk, borsozzuk, végül az egészet verjük fel egységes állagú tésztává, majd hagyjuk egy órát pihenni. Amíg a tésztát pihentetjük, daráljuk finomra a sonkát, és habverővel, vagy villával keverjük össze, a 2 tojásfehérjével. Forrósítsuk fel a kiolajozott palacsintasütőt, merjük bele egy palacsintára való tésztát, majd süssük meg. A palacsintasütőt folyamatosan tartsuk tűzforrón, és olajozzuk minden palacsinta sütése előtt. A kihűlt palacsintákat tegyük előmelegített tálra, és tartsuk melegen. Serpenyőben, élénk tűzön, süssük meg vajban a sonkás keveréket. (A merőkanállal egyszerre csak annyit adagoljunk, amennyi egy palacsintányi töltelékhez szükséges). A megsült, sonkás keverékkel töltsük meg a palacsintát. Sajtmártással, fűszeres tejföllel tálaljuk.