Receptek Főételek Húsos ételek Sonkás, túrós sztrapacska

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
30 dkg finomliszt
2 dl tejföl
20 dkg sonka (Kométa)
1 kg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
8 dkg füstölt szalonna
30 dkg juhtúró

Leírás

A szalonnát kis kockákra vágjuk, és a saját zsírjában kisütjük. Amikor még nem pirult meg teljesen, hozzáadjuk a felkockázott sonkát, és együtt készre sütjük. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük, majd a liszttel, tojással galuska sűrűségű masszává keverjük, közben a sóval ízesítjük. Forrásban lévő sós vízbe beleszaggatjuk, mint a galuskát, és amikor feljön a víz színére, lapátkanállal kiszedjük. A forró sztrapacskát meglocsoljuk szalonnazsírral, tejföllel, és rámorzsoljuk a túrót. A tetejére a szalonnatepertőt és sonkakockákat rakunk, majd vékonyan felkarikázott metélőhagymát szórunk rá.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4