Receptek Főételek Húsos ételek Sonkás rakott krumpli

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 darab tojás
2 pohár tejföl
3 darab paradicsom
10 dkg trappista sajt
20 dkg sonka
1 kg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
1 darab zöldpaprika
1 fej vöröshagyma

Leírás

A krumplit héjában megfőzzük, amíg a krumpli fő, van időnk előkészülni. A hagymát, a paprikát és a paradicsomot felszeleteljük. A tojást beleütjük egy tálkába, enyhén felverjük, hozzáadjuk a két doboz tejfölt, sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá egy kis mustárt, és összekeverjük. Ha a krumpli kihűlt, meghámozzuk és felszeleteljük. Előveszünk egy edényt, és kezdődhet a rétegezés. Az aljára megy egy réteg krumpli, arra hagyma, majd a sonka, a paprika és a paradicsom. Ezt meglocsoljuk egy kis mártással, majd újra egy réteg krumpli következik, és így tovább, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A krumplirétegeket mindig sózzuk! A tetejét természetesen krumplival zárjuk le, meglocsoljuk a maradék mártással, pár karika paradicsomot rakunk a tetejére, majd sajtot reszelünk rá. Végül mehet az előmelegített sütőbe.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4