Receptek Főételek Húsos ételek Sonkás pirított burgonya

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
15 dkg trappista sajt
20 dkg sonka
1 kg burgonya
5 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
8 szál újhagyma

Leírás

Az burgonyát megtisztítjuk és megmossuk, ha nagyobbak, kettévágjuk. A sonkát vékony csíkokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. Serpenyőben előbb szárazon kicsit megpirítjuk a sonkát, majd rátesszük a vajat. Amikor megolvadt, beletesszük a burgonyát, sózzuk, és letakarva pirítjuk, pároljuk. Amikor a burgonya majdnem puha, rászórjuk az újhagymát. Megborsozzuk, és pár percen át, hogy a hagyma is puhuljon, tovább pirítjuk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Amikor a burgonya puha, beleöntjük egy hőálló tálba, megszórjuk a sajttal, és a sütőben rápirítjuk a sajtot.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4