Receptek Főételek Húsos ételek Sonkás kocka besamellel sütve

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab tojás
5 dkg finomliszt
1 dl tej
4 kanál tejföl
2 kanál trappista sajt
15 dkg sonka
5 dkg vaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
1 kanál zsemlemorzsa
25 dkg kockatészta

Leírás

A tésztát nem túl puhára főzzük. Közben, a sonkát kis kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A hagymát kissé megfuttatjuk a vajon, megszórjuk a liszttel, kicsit pirítjuk, aztán állandóan habverővel kevergetve, beleöntjük a hideg tejet. Megforraljuk, és lehúzzuk a tűzről. A tojások sárgáját a tejföllel, a besamel mártásba keverjük. A sajtot a sonkával együtt, szintén beledolgozzuk. Sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük, majd a tésztát is beleforgatjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan ezt is beleforgatjuk a masszába. Az egészet egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt, tűzálló tálba simítjuk. 30 perc alatt, készre sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4