Receptek Főételek Húsos ételek Sonkás-gombás rizottó

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 fej vöröshagyma
15 dkg sonka
1 kanál vaj
2 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
40 dkg rizs
1 csokor friss petrezselyem
20 dkg csiperkegomba
15 dkg zöldborsó
2 kanál ételízesítő

Leírás

Az ételízesítőt, 1 liter forrásban lévő vízben elkeverjük. A hagymát apróra felkockázzuk, majd a felhevített olajon, üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a rizst és rövid ideig, együtt pároljuk. A rizst, a leves felével felöntjük és alacsony hőfokon, fedő alatt, 15 percig pároljuk. Miután a leve elfőtt, a maradék levessel, apránként felöntjük és többször megkeverjük. A megtisztított csiperkegombákat szeletekre vágjuk. A sonkát vékony csíkokra metéljük. A serpenyőben, felhevített vajon, a gombát enyhén megpirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük, végül hozzáadjuk a sonkát. A gombát, sonkát és a zöldborsót a rizsbe forgatjuk, majd további 5 perc alatt, készre pároljuk. A petrezselyemlevelekből a díszítéshez, keveset félreteszünk, a többit finomra felaprítjuk és a rizottóba vegyítjük. A félretett petrezselyemzölddel díszítve kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4