Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Két négyzet, vagy téglalap alakú tortaformát vajjal és liszttel előkészítünk. A sütőt 180°C-ra hevítjük. A csokoládés és vaníliás piskótatortákat így készítjük: A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját, a cukorral habosra keverjük. Előbb liszttel, majd a kemény habbá vert tojásfehérjével, lassan összekeverjük. A masszát kétfelé választjuk. Egyik részét 2 ek. kakaóval, a többit vanília aromával ízesítjük és a tortaformákba öntjük. Az egészet, negyed óráig sütjük. A kellően megsült piskóta, a tortaforma oldalától elválik. A formából kiborítva, a piskótát hűlni hagyjuk. A diókrém készítése: A darált diót, vajjal, tejjel, cukorral, rummal és liszttel összekeverjük. Folytonos kevergetés közben felforraljuk, majd állni hagyjuk. Az egyik piskótát megkenjük a krémmel, megszórjuk mazsolával és a másik piskótával beborítjuk. A csokoládékrém készítése: A tejet, a felvert tojással, cukorral, vajjal, liszttel és kakaóporral összekeverjük. Alacsony hőfokon, besűrűsödésig kevergetjük. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd rákenjük a piskótára. Dermedni hagyjuk. Ha a krém már megszilárdult, a tésztát tálra rakjuk. A tejet, 5 dkg cukorral elkeverjük, rumot adunk hozzá és a krémet a piskótára öntjük. Tálalás előtt, a maradék kakaóporból, cukorral és kevés vízzel, sűrű szirupot készítünk és a tejszínhabra öntögetjük. A tésztát kelyhekbe szaggatjuk és meglocsoljuk a csoki öntettel. Tejszínhabbal díszítjük az édességet.