Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás
Receptek Desszertek Sütést igénylő Somlói galuska dióval

Hozzávalók

14 darab tojás
13 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
3 dl víz
20 dkg finomliszt (+1kk az öntethez)
45 dkg kristálycukor
1 darab citrom
1 dl tejszín
10 dkg porcukor
15 dkg étcsokoládé
8 dkg kakaópor
10 dkg mazsola
0.8 dl rum
10 dkg dió
csomag vaníliás pudingpor (vaníliás, főzni való)

Leírás

A tésztához a tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig keverjük,és hozzáadjuk a lisztet.A t.fehérjét kemény habbá verjük,a vége felé kanalanként a többi cukrot is beleszórjuk,majd az előzőekbe forgatjuk.A masszát három részre osztjuk:az egyikbe a diót,a másikba:a kakaót keverjük,a harmadikat fehéren hagyjuk.A háromféle tésztát külön-külön sütőpapírral bélelt,közepes nagyságú tepsibe simítjuk,és előmelegített sütőben,közepes lánggal kb.15-18 percig sütjük.A sziruphoz a vizet a cukorral fölforraljuk,a mazsolát beleszórjuk.A tűzről levéve a citromhéjjal ízesítjük.A krémhez a t.sárgáját a cukorral,a van.cukorral,a pudingporral,1 deci hideg tejjel simára keverjük.A többi tejet fölforraljuk,egy keveset az előzőekhez merünk,majd a tejbe öntjük,és habverővel kevergetve 1-2 percig főzzük:így sűrű krém lesz belőle.A tűzről levéve a kmény habbá vert t.fehérjét is beleforgatjuk.A diós piskótalapot mélyebb tepsibe fektetjük,és a meleg mazsolás sziruppal meg a rummal meglocsoljuk.A krém egyharmadát rákenjük,darált dióval meghintjük.Rá a kakaós piskótalap kerül,amit sziruppal és rummal meglocsolunk.Egyharmadnyi krémet rákenünk,dióval meghintjük.A világos piskótalap kerül felülre.A maradék sziruppal és rummal meglocsoljuk,a többi krémet rákenjük,és kakaóport szitálunk a tetejére.Rövid időre hűtőszekrénybe tesszük,hogy összeérjenek az ízek.Tálaláskor a somlói galuskát kanállal tányérra szaggatjuk,tejszínhabbal díszítjük,végül a csokoládéöntettel meglocsoljuk. Csokoládéöntet:Az öntethez a cukrot a t.sárgájával,1 deci tejjel meg a liszttel simára keverjük.A többi tejet a vaníliás cukorral,a tejszínnel és az összetördelt csokoládéval addig forraljuk,amíg az utóbbi teljesen föl nem olvad benne.A lisztes keveréket beleöntjük,habverővel kevergetve 3 percig forraljuk,ezalatt mártásszerűen besűrűsödik.Végül a rumot is belekeverjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.15.
Rendelj most
1h
h n ó p mp
Friss csirkemellfilé
húspultban kapható
2025
Ft/kg
Friss csirkemellfilé
Az ajánlat érvényes2025.04.15.
Rendelj most
1h
h n ó p mp
Magyar csomós retek
-33%
299 Ft
199
Ft/cs
Magyar csomós retek
magyar termék
Az ajánlat érvényes2025.04.15.
Rendelj most
1h
h n ó p mp
Friss magyar sertéscomb
húspultban kapható
1539
Ft/kg
Friss magyar sertéscomb
magyar termék
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4