Receptek Desszertek Sütés nélküli Somlói diódarabokkal

Hozzávalók

10 darab tojás
½ l tej
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
10 kanál kristálycukor
5 kanál kakaópor
10 dkg mazsola
5 cl rum
15 dkg dió
5 kanál baracklekvár
1 csomag vaníliás pudingpor
3 dl tej
3 dl növényi tejszín
10 kanál finomliszt
2 dl csokoládéöntet

Leírás

10 tojásból, szokásos módon piskótát készítünk. Közben a pudingot a tejjel és cukorral felfőzzük. A megsült piskótát összetépkedjük, és meglocsoljuk rumos tejjel, amibe beleraktuk a mazsolát is. Meglocsoljuk baracklekvárral és a pudinggal. A rétegek közé szórunk kakaót, diót is. Ha kész vagyunk, akkor hűtőbe rakjuk. Tálaláskor kigombócozzuk tálkákba, és csokiöntettel meglocsoljuk. Tejszínhabbal díszítjük, és megszórjuk durvára vágott dióval.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása