Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A sertéskarajt ujjnyi vastagra szeleteljük. Megsózzuk, borsozzuk és forró olajon, mindkét oldalát megsütjük. A meggyet megmossuk és kimagozzuk. Feltesszük főni. Annyi vizet öntünk rá, hogy éppen csak ellepje. Őrölt fahéjjal és szegfűszeggel fűszerezzük. Attól függően, hogy mennyire savanyú, cukorral édesítjük. 3-4 percig forraljuk. A tejszínt elkeverjük a keményítővel. 1-2 dl meleg főzőlevet teszünk hozzá és a meggyhez adjuk. A kívánt sűrűség eléréséig, kevergetve főzzük (1-2 perc).