Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A burgonyát megpucoljuk, megmossuk és kisebb kb 1 x 1 cm-es kockákra daraboljuk, átöblítjük majd felhevítjük az olajat és takarékon elkezdjük sütni. A húst megtisztítjuk átvágjuk a hártyákat ha van és kissé kiklopfoljuk, majd enyhén sózzuk és állni hagyjuk. A gombát szintén megmossuk majd ha úgy szeretjük megpucoljuk és nagyjából 1 x 1 cm- es darabokra aprítjuk. A gyöngyhagymát átmossuk az ecetes levétől majd ha nagy átvágjuk ha megegyezik a méreteinkkel akkor egyben hagyjuk. A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk ha szakmailag akarom mondani akkor 0.5 x 0.5 cm-es kockákra aprítjuk. A petrezselymet ultra finomra daraboljuk. Ha minden elő készült akkor gyors egymásutánban történnek a dolgok. A szalonnát egy nagyobb edényben hevítjük majd ha kissé átforrósodott beledobjuk a hagymáinkat, Amikor ez is kapott egy kis hőkezelést, akkor jöhet a gomba amely levet fog ereszteni. Sózzuk majd borsozzuk Amikor a gomba már majdnem zsírjára pirult, akkor ráhintjük a petrezselyem levelet kissé átforgatjuk és félrehúzzuk a tűzről. Közben figyelünk a krumplira nehogy odaégjen. Ha a ragu kész jöhet a hús sütés. A húst enyhén lisztbe forgatjuk és kevés zsiradékon hirtelen sütjük mindkét oldalát. Ezután hagyjuk kicsit pirulni majd forgassuk át. Amikor mindkét oldala kissé színt kapott öntünk alá egy kis vizet. (mindig csak picit) így pároljuk puhává nagyobb lángon annyi idő mint egy rántott hús, de az sem 2 perc. Ha kész a hús és kész a krumpli is az étel is elkészült. A burgonyát összeforgatjuk a még meleg gombás raguval. A húst egy tányérra helyezzük és ráhalmozzuk a ragut. Esetleg a pecsenye léből locsolhatunk rá. Jó tanács: A szalonna miatt figyeljünk a sózásra és azt se feledjük, hogy a klopfolt hús is sós.