Receptek Főételek Húsos ételek Sertéskaraj fokhagymakéregben nádcukorral, póréhagymás-zöldborsós salátával

Hozzávalók

1 kg sertéskaraj
½ tk
½ tk őrölt fekete bors
6 gerezd fokhagyma
3 kanál nádcukor
2 kanál olívaolaj
Salátához
2 kanál olívaolaj
2 szál póréhagyma
300 g zöldborsó
½ tk
½ tk őrölt fekete bors
250 g füstölt szalonna
1 tk őrölt pirospaprika (füstölt)
50 g parmezán

Elkészítés

1

Készítsük el a zöldségeket. Melegítsünk fel serpenyőben 2 evőkanál olajat, tegyük bele a felkockázott szalonnát, a darabokra vágott póréhagymát, pirítsuk barnára, adjuk hozzá a füstölt paprikát és a zöldborsót. Ízlés szerint sózzuk meg.

2

Főzzük 5 percig, majd szórjuk meg a reszelt parmezánnal.

3

A tepsit béleljük ki sütőpapírral, helyezzük rá a húst. Keverjük össze egy kis tálkában a lereszelt fokhagymát, a cukrot, a sót, a borsot és a maradék olajat.

4

Kenjük meg a húst a fűszeres páccal, azután toljuk 185°C-ra előmelegített sütőbe, és süssük 35 percig. A zöldségekkel körítve tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4