Receptek Főételek Húsos ételek Sertés hagymaszósszal és rizzsel

Hozzávalók

600 g sertés szűzpecsenye
2 kanál olívaolaj
150 milliliter balzsamecet
1 csokor friss petrezselyem
őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
75 milliliter juharszirup
250 g basmati rizs

Elkészítés

1

Főzzük meg a rizset a csomagolásán található leírás szerint. Szűrjük le, tegyük vissza a fazékba és tartsuk melegen.

2

Közben szórjuk meg sóval és feketeborssal a hús mindkét oldalát. Hevítsünk olivaolajat egy serpenyőben és süssük át a húst mindkét oldalán.

3

Vegyük ki a serpenyőből és tartsuk melegen. Tegyünk még egy kis olajat a serpenyőbe és süssük rajta a hagymát körülbelül 5 percig.

4

Adjunk hozzá almabor ecetet és süssük még egy percig. Keverjünk el benne juharszirupot, majd tegyük vissza a húst a serpenyőbe és süssük még 5 percen keresztül.

5

Tálaljuk rizzsel és petrezselyemmel.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3