Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Vegyük ki a steaket a hűtőszekrényből, és hagyjuk kicsit szobahőmérsékleten „melegedni”. Mindkét oldalát kenjük meg olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk.
Forrósítsuk fel az öntöttvas serpenyőt közepesen magas hőmérsékletűre. Tegyük bele a feldarabolt szalonnát, és pirítsuk kb. 5 percig. A kész szalonnát szedjük át egy papírtörlővel bélelt tálra. Hagyjunk a serpenyőben 1 evőkanálnyi szalonnazsírt, a többit öntsük ki.
Helyezzük a steaket a serpenyőbe. Mindkét oldalát süssük 5-6 percig, kétpercenként fordítsuk meg. Tegyük át a steaket fadeszkára, és szeletelés előtt pihentessük.
Vágjuk le a megmosott spárga fás végét. Szórjuk a steak serpenyőjébe a vékony szeletekre vágott fokhagymát és a megtisztított, finomra vágott csemegehagymát (hagyjunk meg kb. 2 evőkanál hagymát a díszítéshez). Pirítsuk meg a hagymaféléket (kb. 2-3 perc), adjuk hozzá egy kevés vízzel a borsót, majd főzzük puhára (kb. 5 perc). Tegyük bele a spárgát, és ízesítsük a maradék sóval, valamint őrölt borssal. Pároljuk addig, amíg a spárga meg nem puhul. Öntsük le róla a felesleges vizet, majd vegyük le a serpenyőt a főzőlapról.
Közben készítsük el a mentás-mustáros csípős szószt. Tegyünk egy tálba mustárt, borecetet és mézet. Habverővel vagy robotgéppel jól dolgozzuk össze, adjuk hozzá az olívaolajat és a préselt fokhagymát. Turmixoljuk az egészet finomra. Szórjunk bele mentát, sót, őrölt borsot és őrölt cayenne borsot, majd alaposan keverjük össze. Tegyük félre.
Vágjuk fel a steaket, és helyezzük a serpenyőben lévő zöldségekre. Locsoljuk meg a mentás-mustáros szósszal, végül szórjuk rá a maradék újhagymát.