Receptek Levesek Savanyú tojás leves

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
4 darab tojás
5 dkg finomliszt
1 csipet őrölt fekete bors
2 kanál ecet
1 kanál zsír
1 kanál tejföl
1 kk őrölt pirospaprika

Leírás

Forró, ecetes, és sós vízbe üssünk bele annyi tojást, a hány személyre főzünk. Vizet 3 decit kell számítani egy személyre, mert ezek a pörköltlevesek nem párolognak el a hosszas főzés miatt, mint a hús leves. Egy kanál zsírban vagy vajban tegyünk egy fakanál lisztet pirulni rántásnak, ha szép piros lesz a rántás, rakjuk hozzá a pirospaprikát és öntsünk bele egy pohár hideg vizet, azután gyorsan öntsük hozzá a megfőtt tojás levet és kevés tört borssal fűszerezzük, apróra vágott zöldpetrezselyem levelet és néhány kanál tejfelt is tegyünk bele. Ezekkel együtt öt percig főzzük fel újra, azután tálalhatjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4