Hozzávalók

1 csipet tengeri só
8 darab tojás
30 dkg finomliszt
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
30 dkg kristálycukor
1 dl étolaj
3 darab sárgarépa
2 tk őrölt fahéj
2 kanál kakaópor
1 darab citrom
2 kanál citromlé
1 tk szódabikarbóna

Leírás

A sárgarépát lereszeljük és ketté osztjuk. Két tésztát készítünk: 1.tészta: Sárgarépához hozzáütünk 4 db tojást és mindenből a fele mennyiséget:liszt, szódabikarbóna, étolaj,citromhéj, őrölt fahéj, cukor só, tej. Simára keverjük őket és egy vajazott lisztezett tortaformába öntjük. 2.tészta: A maradék sárgarépához hozzáütjük a 4 db tojást és a megmaradt alapanyagokat: liszt, kakaópor, szódabikarbóna, étolaj, citromhéj, őrölt fahéj, cukor só, tej. Simára keverjük és a tortaformába a sárga tészta tetejére öntjük. Előmelegített sütőben 160 fokon sütjük, tűpróbáig. Kb.:40 perc.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása