Receptek Levesek Sárgarépa krémleves

Hozzávalók

2 bögre tej
2 bögre víz
1 tk kristálycukor
4 tk vaj (margarin)
3 csésze sárgarépa
1 csésze rizs (főtt)
1 késhegynyi őrölt fehérbors
1 tk friss koriander
3 tk kukoricaliszt
1 darab gyöngyhagyma (2 szál zöldhagyma)

Leírás

Keverjük simává a kukoricalisztet, egy kevés tejjel. Forraljuk fel a maradék tejet, majd egy részével, kissé hígítsuk fel a kukoricapasztát. A megmaradt tejet, tegyük félre. Az apróra vágott sárgarépát és hagymát vajban süssük, gyenge tűzön, öt percig. Vigyázzunk, hogy a répa meg ne barnuljon. Adjuk hozzá a tejet, a főtt rizst, a sót, a borsot, a cukrot, a vizet és a koriandert, forraljuk fel, majd lefedve, lassú tűzön főzzük, 35-40 percig. Szűrjük át, vagy turmixoljuk le. Melegítsük fel és keverjük bele a vajat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4