Receptek Levesek Sárgadinnye krémleves tejszínhabbal

Hozzávalók

½ l tej
10 dkg kristálycukor
1 csipet vanília
4 kanál méz
½ l főzőtejszín
1 csipet szerecsendió
2 darab sárgadinnye
1 csipet citrom

Leírás

Az egyik legfinomabb nyári krémleves. Készítsd egyszerűen receptünk alapján, és fogyaszd behűtve a nyári melegben!

Elkészítés

1

Másfél dinnyét leturmixolunk.

2

Hozzáadjuk a tejszínt, tejet, mézet vagy cukrot - ízlés szerint adjuk hozzá, attól függően, milyen édes a dinnye.

3

Fűszerezzük egy teáskanál szerecsendióval, fahéjjal, citromhéjjal, vaníliával.

4

Jól behűtjük és maradék fél dinnyét felkockázzuk.

5

Ezt beledobáljuk tálalásnál, majd tejszínhabot nyomunk a tetejére.

TIPP

A fűszeres, fahéjas sárgadinnye krémleves hidegen lesz igazán frissítő! Hűtsd be jól tálalás előtt, hagy pár órára a hűtőben, hogy az igazi frissítő hatást elérd.

TUDTAD?

A sárgadinnye krémleves percek alatt elkészíthető, főzés nélküli nyári étel. Így nem kell a nyári melegben a forró tűzhely mellett állnod órákig, és a gyümölcs vitamintartalma is a maximális marad.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4