Hozzávalók

4 darab tojás
1 kk sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
175 g kristálycukor
275 g vaj
5 dkg dió
20 dkg aszalt barack
150 g finomliszt

Leírás

A kuglóf formát kivajazzuk és liszttel behintjük. A vajat gőz fölött megolvasztjuk, majd félretesszük. Ha egy picit kihűlt, tálba tesszük, majd robotgéppel habosra keverjük. Apránként belekeverjük a cukrot és a vaníliás cukrot. Addig keverjük, amíg homogén krémet nem kapunk. Egyenként hozzáadjuk a tojásokat és mindegyikkel, külön-külön kikeverjük (kb. fél percig). Tálba szitáljuk a lisztet, a sütőport és habverővel jól összekeverjük. Hozzáadjuk a diót és az apró, kockákra vágott, aszalt sárgabarackot, majd belekeverjük a krémbe. A tésztát a kuglóf formába kanalazzuk és elsimítjuk. A tésztát sütőbe toljuk és kb. 50 perc alatt, alacsony lángon megsütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy valóban megsült-e!) A tésztát 10 percig hűlni hagyjuk, majd a kuglófot, sütőpapírral befedett rácsra borítjuk, úgy hagyjuk kihűlni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4