Hozzávalók

50 dkg kristálycukor
3 kg kajszibarack
3 kanál dzsemfix

Leírás

A sárgabarackot lobogó vízbe rakom, szűrőkanállal egy edénybe szedem. A barack akkor jó, ha éppen megsötétedik a héja. Egy edénybe szedem, egyszerre csak annyit forrázok le, amit pár perc alatt meg tudok hámozni, mert az értékes anyagai, már itt kezdenek elveszni. Egy hibátlan zománcú lábasba teszem a hámozott, magozott barackot. Mikor végeztem, rászóróm a kristálycukrot. Másnap a barackot, cukrot és a 3:1-bent összekeverem, majd felhevítem forráspontig. Addig főzöm, amíg sűrűn folyóssá nem válik. Forrón üvegbe szedem, fejre állítom és száraz dunsztba teszem.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4