Hozzávalók

4 darab tojás
17½ dkg tejföl
8 dkg vaj
1 darab citrom
20 dkg porcukor
3 doboz mascarpone
20 dkg teljes kiőrlésű keksz

Leírás

A tészta hozzávalóit (20 dkg teljes kiőrlésű keksz és 8 dkg vaj, picit megolvasztva) összekeverem, majd egy 26 cm átmérőjű tortaformába nyomkodom a tésztát, és 10 percre beteszem a sütőbe. A sajtkrém összetevőit (3 doboz, 37,5 dkg, natúr tejszínes krémsajt, 17,5 dkg tejföl, 4 tojás, 20 dkg porcukor, vanília rúd kikapargatott belseje, 1 citrom leve) összekeverem, majd kézi habverővel tovább keverem. Ezután a sütőből kivett tésztára öntöm, és lassú tűzön, kb. 150 fokon, 45-50 percig sütöm. Csak ha kihűlt, akkor veszem le róla a tortaformát.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4