Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Jó szórakozást kívánunk a cuki sajttorta-karácsonyfák díszítéséhez, és jó étvágyat az elfogyasztásukhoz! Üzletben vásárolható vaníliás sajttortával készül, így ez a kevés munkával járó desszert tuti befutó az ünnepekre.
Vágjuk a sajttortát 8 szeletre, és helyezzük egymástól távol egy sütőpapírral bélelt tepsire. Szúrjunk egy pálcikát vagy fa nyársat mindegyik szeletbe (ez lesz a „fa törzse”), majd tegyük a fagyasztóba 4 órára, vagy amíg teljesen megfagy.
Olvasszuk meg a csokoládékat külön tálkákban vagy mérőpoharakban a mikróban, 30 másodperces intervallumokban, amíg teljesen fel nem olvadnak. Egyenként mártsuk a fagyasztott sajttorta-szeleteket valamelyik olvasztott csokoládéba, forgassuk meg, hogy mindenütt bevonja, és óvatosan rázzuk le róla a felesleges csokoládét. Helyezzük vissza a sütőpapírral bélelt tepsire, és ismételjük meg ezt a többi sajttortaszelettel is. A csokoládé gyorsan megdermed a fagyasztott sajttortán, ezért legyen minden kéznél, és dolgozzunk a lehető leggyorsabban, miután elkezdtük a mártogatást.
Olvasszuk újra a maradék csokoládét. Keverjünk egy kevés zöld ételfestéket a fehér csokoládé ⅔-ához egy külön tálban, majd kanalazzuk ezt, illetve a maradék fehér és tejcsokoládét egyszer használatos habzsákokba, és vágjunk 2 mm-es lyukakat a végükre.
Az egyik szelet csúcsától indulva csorgassunk cikk-cakk mintát a sajttortára. Szórjuk meg szórócukorral, tempósan dolgozva, mielőtt a csokoládé megszilárdulna. Ismételjük meg a többi sajttorta-szelettel. Azonnal tálaljuk, vagy légmentesen zárható dobozban a hűtőben legfeljebb 3 napig, illetve a fagyasztóban legfeljebb 10 napig tárolhatjuk.
Tipp: A fehér csokoládéhoz adott ételfesték olykor megdermeszti a csokit. Ha ez történne, keverjünk bele 1 teáskanál semleges ízű (pl. repce) olajat, hogy visszaálljon a sima, folyékony állag.