Receptek Levesek Sajtos zöldségleves

Hozzávalók

4 tk finomliszt
6 bögre víz
3 darab paradicsom
4 tk trappista sajt
4 darab burgonya
2 kanál vaj (margarin)
2 szál sárgarépa
2 dl tejszín
2 darab vöröshagyma
1 darab egész szegfűszeg
1 késhegynyi őrölt fehérbors
4 kanál zöldbab

Leírás

Vágjuk kockára a burgonyát, a hagymát, a sárgarépát, a héjától megszabadított paradicsomot, szeleteljük fel a zöldbabot. A liszt, a vaj és a sajt kivételével keverjük össze az alkotórészeket és egy lefedett edényben, lassú tűzön főzzük, míg megpuhul. Ezután szűrjük le, vagy turmixoljuk le. Hevítsünk vajat és néhány percig süssük a lisztet, anélkül azonban, hogy megbarnulna, majd adjuk hozzá a megszűrt levest és kavargassuk öt percig. Tejszínnel dúsítjuk. Szórjuk meg reszelt sajttal. Forrón tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4